Büyük Melen Havzasını Koruma ve Yaşatma Derneği





31 Mart 2011 tarihinde Büyük Melen Barajı inşasının ikinci aşaması için istimlak sürecinin resmen başladığı şu günlerde belde halkı ve muhtarlıklar tarafından yürütülen varlık tespit çalışmalarının yanı sıra dernek faaliyetleri de hız kazandı. Büyük Melen Havzasını Koruma ve Yaşatma Derneği çok sayıda dernek üyesinin katılımıyla gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda oluşturulan yeni yönetimi ile yola devam dedi.

Dernek yönetimi belirlendi
İstimlak sürecinin resmen başlaması ile birlikte arazi sahipleri ve muhtarlıklar tarafından yürütülen varlık tespit çalışmaları hız kazanırken belde gündemi ise kısa sürede hareketlendi. Bu süreçte belde halkının dikkatlerini üzerine çeken Belde Büyük Melen Havzasını Koruma ve Yaşatma Derneği ise geçtiğimiz hafta içi çok sayıda dernek üyesinin katılımıyla gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı ile yeni yönetim ve denetim kurulunu belirledi. Derneğin geçtiğimiz Cuma günü belde merkezinde gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda Yönetim Kurulu Asil Üyeleri; Ziya İpçi, İsa Baba, Sedat Ak, Fikri Sargın, İsmail Kaş, Osman Terzioğlu, İbrahim Kulak, Şaban Angın, Abdulkadir Şamlıoğlu, Muzaffer Yavuz, Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri; Necmettin Angın, Muhammed Baba, Kazım Koçhan, İbrahim Kurt, Adem Çelebi, Ali Keyifli, Sedat Diş, Denetim Kurulu Asil Üyeleri; Nevzat Eminoğlu, Şuayip Dizman, İlhan Bakas, Denetim Kurulu Yedek Üyeleri; Hamza Birke, Aydın Ay ve Cumhur Angın şeklinde belirlendi. Yeni yönetimini belirleyen denek şu günlerde yönetim içi görev dağılımını yapmaya hazırlanıyor.

Derneğe üye olun
Açılış ve yoklamanın ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Genel Kurul toplantısında divan başkanlığını Av. Özcan Sargın yaptı. Toplantı gündemin tamamlanması ile katılımcılar durum değerlendirmelerinde bulunmak üzere söz aldı. Dernek yönetimi adına söz alan Başkan İsa Baba dernek tarafından yürütülen faaliyetleri açıklayarak, üyeleri daha kapsamlı çalışmalar yapmaya davet etti. Büyük Melen Havzasını Koruma ve Yaşatma Derneği’nin bölge halkı için yararlı çalışmalar yapabilmesinin üye sayısının artırılmasından ve bölge halkının toplu hareket etmesinden geçtiğini belirten Baba, dernek üyelerinin sadece belde halkı ile sınırlı kalmaması gerektiğini vurguladı. İçinde bulunulan durumun gelecek için ehemmiyet taşıdığını ifade eden Başkan Baba, baraj inşasından etkilenecek tüm köy halkına derneğe üye olun çağrısı yaptı.

Her şeyin bedeli var
Yüzyıllarını aynı topraklar üzerinde geçiren bölge insanının, yerinden ayrılmak mecburiyetinin bilincinde olduğunu belirten Dernek Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kaş ise atılan her adımın bir bedeli olduğunu vurguladı. Kaş “Nesillerini bu topraklarda doğurup büyüten, geçmişini bu topraklara gömen bölge insanımız artık tarihini de bu topraklara saklayıp, çekip gitmenin eşiğine gelmiştir. Bizler nasıl ki doğup büyüdüğümüz bu toprakları canlı tutabilmek için, yetiştirdiğimiz ürünlerle ülke ekonomisine katkıda bulunabilmek ve hayatımızı idame ettirebilmek için hatırı sayılır bedeller ödediysek, terk edişimizin bedelini de en yüksek seviyeden almanın yollarını aramak durumundayız. Bu sebeple birbirimize daha sıkı kenetlenmeli, birlikte hareket etmeli ve sesimizi daha gür bir şekilde duyurmalıyız. Aksi takdirde peşin ödediğimiz bedelin karşılığını almak hayal olmaktan öteye geçemeyecektir” dedi.

Çalışmaya devam ediyoruz
Toplantının sonunda belde halkının konut sorunu ve istihdam sorunu ile ilgili soruların cevaplayan Ortaköy Belediye Başkanı Cemal Angın ise Gümüşoluk ve Çobansayvant köylerinin de katılımı ile genişleyen belde haritasının detaylı bir imar çalışmasından geçirildiğini belirtti. Konut sorununu TOKİ ile çözmeyi planladıkların ifade eden Angın, toplu konut için düşünülen alanın imar planlarına işletildiğini ve altyapıya yönelik projelendirme çalışmalarının ise kısa sürede başlayacağını söyledi. İstihdam konusuna da değinen Başkan Angın, bölge insanının istihdam ile ilgili sıkıntılarının gerekli birimlere ulaştırıldığını ve bu sorunun yüklenici firma ile temasa geçilerek çözüleceğini söyledi.
Reactions

Yorum Gönder

0 Yorumlar